vale do lobo

Inserted in the golden triangle, this project arises, as much as others, in the requalification and modernization of plots and old houses located in the Vale do Lobo resort.

With a modern architecture, the outdoor space was conceived in a scenic and functional way, where vegetation and materials chosen combine perfectly with the surrounding nature.

On this garden project it was essential to betake natural engineering techniques in addition to stabilizing slopes and restoring a natural water runoff line in order to safeguard the integrity of the surrounding area and part of the spaces in the garden itself.

The minimalist vegetation in terms of species is mostly autochthonous or very well-adapted to the Algarve’s climate, with some outstanding species to frame and give interest to the architecture and common spaces of the house.

Design ・Natural Engineering ・Licensing ・Supervision